Webová galerie s rozpoznáváním osob

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá tvorbou aplikace sloužící jako webová galerie pro ukládání a prohlížení fotografií s možností automatické filtrace na základě obličejů. Probírá nástroje pro tvorbu jednotlivých částí aplikace včetně nástrojů pro automatickou detekci obličejů ve fotografiích a následného automatického rozpoznaní identity, včetně jejich implementace do vytvořené webové aplikace. Ukazuje výsledky testů detekce obličejů a rozpoznání osob na datasetu, který byl vytvořen konkrétně pro tuto práci. Na závěr jsou popsány možnosti dalšího postupu pro vylepšení jednotlivých prvků výsledné aplikace.
This bachelor thesis focuses on the creation of an application which serves as a web gallery for saving and viewing photographs with the possibility of automatic filtration of faces. The application chooses its instruments for creating particular parts as well as including the instruments for the automatic identity recognition, and its implementation into the created web application. The test results of the face's detection and the recognition of particular persons are shown on dataset, which was created intentionally for this work. Last chapter describes further possibilities for improving particular elements the resulting application.
Description
Citation
HUBL, L. Webová galerie s rozpoznáváním osob [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "D". Otázky u obhajoby: Objasněte způsob vyhodnocení detekce obličejů pomocí IoU pro vzorce 11.1 a 11.2. Jaká hodnota IoU byla stanovena za hraniční pro korektní detekci? Při popisu návrhu webové aplikace zmiňujete potřebu asynchronního řešení z důvodu možnosti práce více uživatelů zároveň. Z jakého důvodu bylo pro databázi zvoleno řešení s využitím SQLite, které pro zápis dat potřebuje výlučný přistup, a tedy je pro práci více uživatelů hůře použitelné? Jaké řešení by bylo vhodnější? Při popisu filtrování fotografií dle obličejů zmiňujete, že vektory popisující obličeje jsou uloženy v CSV souboru, ve kterém následně vyhledáváte vektory podobné zdrojovým. Toto řešení může být ovšem velmi neefektivní v případě většího počtu fotografií/osob. Jaké by bylo vhodnější řešení daného problému?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO