Výuka pokročilých konstrukcí jazyka Python na základě poskytování zpětné vazby ke studentským kódům

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Diplomová práce se věnuje problematice výukových systémů a jejich praktickému využití při výuce. V teoretické části práce je představena architektura těchto systémů společně s charakteristikami a příklady jednotlivých typů. Dále je popsána aplikace těchto systémů v oblasti výuky programování. Na základě těchto znalostí je navržena aplikace pro výuku jazyka Python s využitím zpětné vazby ke studentským projektům. V praktické části práce je představena implementace celého systému nasledovaná prezentací výsledků testování získaných v interakci s reálnými uživateli.
This master thesis is focused on tutoring systems and their practical usage in education. In the theoretical part of this work is introducted architecture of this systems together with characteristics of types and examples. Next there is a description of systems in programming courses. Based on this knowledge application for teaching Python through feedback to student codes is proposed. Implementation and presentation of tests results, gained in interaction with real users, are introduced in the practical part of the work.
Description
Citation
LETÝ, P. Výuka pokročilých konstrukcí jazyka Python na základě poskytování zpětné vazby ke studentským kódům [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Počítačové sítě a komunikace
Comittee
doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Vladimír Drábek, CSc. (člen) doc. RNDr. Eva Hladká, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Kořenek, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-22
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "D" . Otázky u obhajoby: Rozeberte výhody a nevýhody navržených metod izolace spouštěných studentských programů a porovnejte s kontejnerovými systémy typu Docker. Diskutujte způsob výběru dalších doporučení pro studenty a rozeberte, jaký počet doporučení a detekovaných chybných konstrukcí by měl systém optimálně obsahovat.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO