Inteligentní dům se senzory třetích stran

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce bylo seznámit se s vybranými bezrátovými senzory využívajícími Z-Wave a OASiS protokol a vytvořit jednotné rozhraní pro BeeeOn systém, které umožní komunikaci s vybranými prvky. V teoretické části práce jsou popsány senzorové prvky a USB zařízení, která slouží ke komunikaci s těmito prvky i operačním systémem, ke kterému jsou zařízení připojena. V rámci praktické části byla rozšířena aplikace BeeeOn Gateway, která zprostředkovává komunikaci svybranými prvky. K tomuto účelu slouží komponenta pro správu zařízení, která může být snadno rozšířena o podporu dalších komunikačních protokolů.
The aim of this thesis was to acquaint with selected wireless sensors, which use Z-Wave and OASiS protocol and to create the uniform interface for BeeeOn system providing communication with the selected sensors. The theoretical part of the thesis describes sensors and USB devices that serve for communication with sensors or operating system to which they are connected. In the practical part, the BeeeOn application was extended by device manager which can support the other communication protocols.
Description
Citation
TISOVČÍK, P. Inteligentní dům se senzory třetích stran [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Miroslav Švéda, CSc. (předseda) doc. Dr. Ing. Otto Fučík (místopředseda) Ing. Vítězslav Beran, Ph.D. (člen) doc. Mgr. Lukáš Holík, Ph.D. (člen) Mgr. Ing. Pavel Očenášek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-13
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm . Otázky u obhajoby: Jaký byl důvod pro zvolení právě ZeroMQ pro komunikaci v rámci práce? A ne například MQTT, RabbitMQ či Apache Qpid. Jaké je zabezpečení protokolu ZMTP?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO