Codec Detection from Speech

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá detekcí kodeků z komprimovaného řečového signálu. Cílem bylo zjistit, jaké charakteristiky rozlišují jednotlivé kodeky a následně vytvořit prostředí vhodné pro experimenty s různými typy a konfiguracemi klasifikátorů. Použity byly Support vector machines a především neuronové sítě, které byly vytvořeny pomocí nástroje Keras. Hlavním přínosem této práce je experimentální část, ve které je analyzován vliv různých parametrů neuronové sítě. Po nalezení nejvhodnější kombinace parametrů dosáhla síť přesnosti klasifikace přes 98% na testovací sadě obsahující data z 6 kodeků.
This thesis deals with codec detection from compressed speech signal. The primary goal was to identify which features distinguish selected codecs, and then create an environment facilitating experiments with various types of classifiers and their configurations. Support vector machines and neural networks, modeled using the Keras library, were used. The main contribution of this work is the experimental part, in which the effects of the neural networks parameters are discussed. After tuning the parameters and finding their optimal values, the network achieved accuracy over 98% on a test set comprising data from six different codecs.
Description
Citation
JON, J. Codec Detection from Speech [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
en
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. RNDr. Pavel Smrž, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Michal Bidlo, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Dana Hliněná, Ph.D. (člen) Ing. Jaroslav Rozman, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm B. Otázky u obhajoby: Co je to PCA (Principal Component Analysis), k čemu se používá a k čemu byste ji mohl využít ve vaší práci. Může ovlivnit výsledek trénování u RNN/LSTM když na vstup sítě dáme více rámců a nebo připojím delta a double-delta (rychlostní a akcelerační) coeficienty = vstup je již s časovým kontextem?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO