Interaktivní OpenGL demo

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Práce popisuje implementaci jednoduché 3D hry pomocí OpenGL. Věnuje se návrhu aplikace a konkrétní implementaci, která je výstupem této práce. V textu práce je popsán postupně způsob použití knihoven Assimp , Bullet a IrrKlang .  Assimp pro načítání souborů formátu . dae a . obj . Bullet pro zachytávání kolizí a fyziku scény. A IrrKlang jako nástroj pro 3D ozvučení. Dále se práce podrobně věnuje osvětlení, stínům a implementaci Skeleton animation . Část práce je taky věnovaná použité implementaci skyboxu a střídání dne a noci. V poslední kapitole jsou potom popsány výkonnostní testy výsledné implementace.
This Bachelor's thesis describe implementation of simple 3D game by OpenGL. The attention is paid to draft of this game and specific implementation, which is output of this work. In text of thesis is described usage of libraries Assimp , Bullet and IrrKlang . Assimp for loading  an .obj and .dae model file. Bullet for detection of collision and physics of scene. And IrrKlang for sounds. Furthmore thesis  deals with lighting, shadows and implementation of Skeleton animation . Part of thesis is dedicated to implementation of skybox and changing day and night. In last chapter are analyzed test of game.
Description
Citation
CHUKIR, P. Interaktivní OpenGL demo [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. Mgr. Adam Rogalewicz, Ph.D. (místopředseda) Ing. Vladimír Bartík, Ph.D. (člen) RNDr. Vlasta Krupková, CSc. (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm C. Otázky u obhajoby: Objasnite komisii, prečo ste do aplikácie venovanej lukostreľbe zakomponoval pridávanie telies ako napr. tank Objasnite komisii, prečo ste pri generovaní scény so 100 kockami, namiesto triviálneho algorimu, 100-krát nakopíroval ten istý súbor s modelom kocky akurát s iným názvom? Objasnite komisii, či boli algoritmy pre veternú mapu a simuláciu striedania dňa a noci Vašim nápadom, alebo ste ich odniekiaľ prebral?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO