Zaznamenávání trasy jízdy na motorce pro iOS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Cílem této práce je vytvořit mobilní aplikaci pro zaznamenávání jízdy na motocyklu na platformě iOS, která inovuje aktuálně dostupné řešení. Mezi přínosy patří vytvoření lepšího mechanismu pro detekci přestávky zaznamenávání, který umožní automatizovat pozastavování zaznamenání trasy v době, kdy uživatel nechce trasu zaznamenávat.Dále je aplikace rozšířena o organizaci záznamů a jejich vyhledávání. Ta je řešena pomocí tagů, které lze k záznamům přidat. Řešení významně zlepšuje rychlost vyhledání konkrétních jízd, pokud uživatel poctivě vyplní informace k jízdě. V implementační části práce je popsáno vykreslování velmi dlouhé trasy na mapě, jejíž části jsou barevně odlišeny podle rychlosti, která byla při zaznamenávání zaznamenána. Výsledkem celého úsilí je inovativní funkční aplikace, která je připravena pro reálný provoz.
The aim of the thesis is to create an innovative mobile application that can be used for tracking of motorcycle trips on iOS platform.The benefits include the improvement of automatic pause detection mechanism, which ignores movements that user do not want to include in the trip.Additionally, the application provides a way to organize records which helps user to find specific recorded trip.  This is solved by using tags that can be added to the records. The solution greatly improves the speed of finding specific routes if the user honestly fills information about trips. The implementation part of the thesis describes the drawing of a very long colored polyline on the map where colors represent speed of passing the places.As a result of all the effort there is an innovative, functional application that is ready for real usage.
Description
Citation
PINKA, M. Zaznamenávání trasy jízdy na motorce pro iOS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
doc. Dr. Ing. Jan Černocký (předseda) doc. Ing. Ondřej Ryšavý, Ph.D. (místopředseda) Ing. Tomáš Martínek, Ph.D. (člen) Ing. Filip Orság, Ph.D. (člen) Ing. Igor Szőke, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-15
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm dobře (C). Otázky u obhajoby: Měřil jste čas jednotlivých scénářů při testování? Jestli ano, jaké jsou výsledky?  Uvažoval jste o auto-tagování podle goegrafické lokace? Například: tagy Slovensko, Rakousko pří jízdě v těchto zemích. Jaká je výdrž baterie při využívání aplikace? 
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO