Výpočetní re-fotografie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií
Abstract
Pořizování fotografií podle historických snímků je předmětem zájmu jak pro fotografy, tak i badatele. Tímto způsobem lze pozorovat vývoj místa, případně jeho okolí, v časovém rozmezí. Problém může nastat v případě nalezení stejného pohledu jako u referenčního snímku. Nalezení totožného pohledu se obvykle řeší jen manuálně. Fotografové se v takovém případě musí spoléhat na odhad a fotografický um. Tento způsob může být nepřesný a pro fotografa značně nepohodlný. Řešení představuje refotografický algoritmus, který využívá postupy z oboru počítačového vidění.
Photographing by historical picture is subject of interest both for photographers and researcher. In this way, it is possible to observe development of site, or its surroundings, within the timeframe. Problem may come to pass when we want to found the same view as the reference picture. Finding the same view is usually solve only by manually.  In this case, photographers must rely to estimation and photographic skill. This method may be inaccurate and for photographer considerably inconvenient. The solution is the refutographic algorithm that using computer vision techniques.
Description
Citation
ČERVENKA, A. Výpočetní re-fotografie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Informační technologie
Comittee
prof. Ing. Adam Herout, Ph.D. (předseda) doc. RNDr. Jitka Kreslíková, CSc. (místopředseda) Dr. Ing. Petr Peringer (člen) Ing. Josef Strnadel, Ph.D. (člen) Ing. Michal Španěl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2017-06-16
Defence
Student nejprve prezentoval výsledky, kterých dosáhl v rámci své práce. Komise se poté seznámila s hodnocením vedoucího a posudkem oponenta práce. Student následně odpověděl na otázky oponenta a na další otázky přítomných. Komise se na základě posudku oponenta, hodnocení vedoucího, přednesené prezentace a odpovědí studenta na položené otázky rozhodla práci hodnotit stupněm "B". Otázky u obhajoby: Uvádzate, že relatívny odhad pozície sa stáva nestabilný v prípade dosiahnutia cieľovej pozície. Mohli by ste podrobnejšie vysvetliť ako táto nestabilita nastáva, a ako by sa to dalo riešiť? Prečo používate SURF s obmedzením na len 1000 bodov pri vyhľadávaní kľúčových bodov v obraze?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO