Analýza typů buzení pro provádění provozní modální analýzy obráběcích strojů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Diplomová práce se zabývá vlivem šumu na určování vlastních frekvencí pro obráběcí stroj pomocí provozní modální analýzy. Pro zadaný obráběcí stroj je provedena provozní modální analýza pro metodou Data-Driven a Covariance-Driven pro více variant buzení. Z výsledků jsou sestaveny stabilizační diagramy, které slouží pro určení vlastních frekvencí. Výsledky pro jednotlivé varianty buzení jsou mezi sebou porovnány a je určen vliv šumu na výsledky.
The aim of this work is to determine the influence of noise on determination of own frequen-cies for machine tool by operational modal analysis. For the assigned machine tool operation-al analysis is performed using Data-Driven and Covariance-Driven method for multiple exci-tation variants. Based on the results are created stabilization diagrams used to determine ma-chine tool own frequencies. The results for each excitation variant are compared to each oth-er and the effect of noise influence on the results is determined.
Description
Citation
KRATOCHVÍLOVÁ, S. Analýza typů buzení pro provádění provozní modální analýzy obráběcích strojů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2017.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Výrobní systémy
Comittee
apl. Prof. Dr.-Ing. Andreas Hirsch (předseda) doc. Ing. Petr Blecha, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing., Dipl.-Ing Michal Holub, Ph.D. (člen) Ing. Martin Kolouch, Ph.D., Ph.D. (člen) Dr.Ing. Jan Berthold (člen)
Date of acceptance
2017-11-03
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO