REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Samotný návrh předpolí zahrady vychází ze souměrnosti a systému os původní zahrady, které jsou do něj přepsány. Osy nejsou navrženy bezmyšlenkovitě, ale vždy propojují důležité body. Nejvýraznější osou je spojnice voliéry a Neptunovy fontány, přesunuté na nové místo v holandské zahradě. Tato osa respektuje stopu původní osy, prochází vstupním objektem a severní část nyní rozděluje na dva celky. Plochy jsou dále členěny cestami, které jsou kolmé k této ose a které vycházejí z řádu a uspořádání Květné zahrady. V severní části jsou tyto kolmé cesty protaženy skrze barokní zeď až do města a propojují ho tak se zahradou. Rastr daný těmito cestami je nakonec dělen šikmými spojnicemi mezi křížením cest, vstupy a významnými prvky.
The main idea is conected to symetri and axes of the baroq garden.Axes are conecting important places on the garden.
Description
Citation
MATĚJKA, M. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Vladimír Kozumplík (předseda) Ing. arch. Luboš Františák, Ph.D. (člen) Ing. arch. Roman Gale (člen) doc. Ing. arch. Jiří Palacký, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Svoboda (člen)
Date of acceptance
2009-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO