REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Jádrem předpolí je původní objekt, propojující severní a jižní předpolí. Cilem návrhu je přebudovat objekt na návštěvnické a edukační centrum, těžiště pěstitelství přesunout do jižního předpolí a celému prostoru předpolí zanechat zahradní podobu, pokorně respektující kompozici květné zahrady. Severní předpolí je typické svěžím jarním charakterem, odrážejícím se v květech magnólií, vláze vody a očistných vodních a jedinečném klimatu pod platanovýmí střechami.V závěru předpolí stojí pavilon s kavárnou. V kontrastu niterným a uzavřeným severním předpolím, jižní předpolí se v celé své ploše otevírá. Výrazná osa jižního předpolí prochází od koncertního sálu mezi terasovými střechami tropického a pěstitelského skleníku k voliéře v jeho závěru.
The original object is a nucleus of a field, joining the North field and the South field. A target is to rebuilt the object as a visitor´s and educational center and to transfer the flower production to the southern field. It´s necessary to let to all the space the appearance of gardens with respect to a composition of the original flower garden. The northern field is typical by its fresh spring character, expressed by magnolia blooms, purificating water surfaces and unique plane tree roof. At the end of the field is a paviloon with a coffee bar. As a contrast of the inner and closed northern part, the southern field is open in all it´s area. An expressive axe of the sohthern field goes from the beginning at the original object, between terraced roofs of greenhouses to the volere at the finish.
Description
Citation
STANJUROVÁ MATEICIUCOVÁ, Z. REVITALIZACE PŘEDPOLÍ KVĚTNÉ ZAHRADY V KROMĚŘÍŽI [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2009.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Milan Nytra (předseda) doc. Ing. arch. Jaroslav Drápal, CSc. (člen) prof. Ing. Josef Chybík, CSc. (člen) Ing. arch. Barbora Jenčková (člen) Ing. arch. Vítězslav Nový (člen)
Date of acceptance
2009-05-26
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO