Stavební průzkum a diagnostika železobetonové konstrukce

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce se zabývá diagnostikou železobetonové monolitické konstrukce průmyslové haly. Práce je rozdělena na dvě části, a to teoretickou část a praktickou část. Teoretická část je zaměřena na možnosti diagnostiky železobetonových objektů a způsoby vyhodnocení naměřených parametrů. Praktická část využívá poznatků z teoretické části a posuzuje jednotlivé prvky monolitické haly. V této části práce se zejména posuzují materiálové vlastnosti betonu a poloha, typ a průměr výztuže v jednotlivých posuzovaných místech. Pro zjištění polohy a průměru výztuže je použita nejmodernější technologie, a to přístroje Hilti PS 1000 a Profometer PM 630. V nutných případech doplněna o sekané sondy. Kvalita betonu je vyhodnocena pomocí odebraných jádrových vývrtů. Závěr práce shrnuje naměřené a vyhodnocené výsledky materiálových vlastností konstrukce.
The subject of this master’s thesis is the diagnostic survey of the industry cast-in-place hall. The thesis contains theoretical and practical part. The theoretical part is focused on available options of diagnostic methods and options of materials evaluation. The practical part contains material assessment of chosen elements of construction. This part of thesis is focused on localizing the position and the diameter of reinforcement in every single element. Next step is focused on the quality of the concrete, particularly compressive strength and modulus of elasticity. The modern machines, like Hilti PS 1000 and Profometer PM-630, are used to localize the position and diameter of reinforcement. The quality of concrete is determined by removed bore core. Evaluation of material characteristics of the structure is in the conclusion.
Description
Citation
BLAHA, J. Stavební průzkum a diagnostika železobetonové konstrukce [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO