Předběžná a výsledná cena stavebního díla - porovnání a zdůvodnění rozdílů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce je zaměřená na porovnání cenových rozdílů mezi předběžnou a výslednou cenou daného stavebního objektu. Podkladem je tedy daný objekt, u kterého došlo v rámci průběhu stavebních prací k navýšení ceny a to z původní (předběžné), na konečnou (výslednou), cenu doplněnou o cenové odchylky, které jsou zde hlavní myšlenkou. Tato práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část, přičemž teoretická část charakterizuje pojmy týkající se této problematiky a praktická část je věnována konkrétnímu případu, kde se objevuje popis dané situace, znázornění jednotlivých cen, porovnání a zdůvodnění.
The aim of this diploma thesis is to compare price differences between preliminary and final price of a given construction. Thus, the basis is the given construction, whose price was increased in pursuance of construction operations from preliminary to final price, supplemented with price variations, which is, in this case, the basic concept. This thesis is divided into theoretical and practical parts. The theoretical part defines terms and concepts associated with this issue and the practical part deals with an actual case, in which the situation is laid out and the individual prices are described, along with the comparison and explanation.
Description
Citation
NOWAK, J. Předběžná a výsledná cena stavebního díla - porovnání a zdůvodnění rozdílů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Management stavebnictví
Comittee
Date of acceptance
2018-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO