Průmyslový areál s administrativní budovou

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá návrhem a vypracováním projektové dokumentace pro provedení stavby Průmyslového areálu s administrativní budovou, sestávajícího se z objektů SO 01 – Administrativní budova a SO 02 – Výrobní hala. Objekty se nacházejí na parcele č.715/1, v katastrálním území Vrbno pod Pradědem. Jsou situovány na nezastavěném pozemku investora. Dopravní připojení je zajištěno výjezdem z parkoviště na místní silniční komunikaci. Všechny inženýrské sítě technické infrastruktury jsou vedeny v blízkosti pozemku. Návrh stavby respektuje územní plán obce. Projektová dokumentace je zpracována v souladu s aktuálním zněním platných zákonů, vyhlášek a norem. Projekt řeší stavbu funkčně rozdělenou na objekty SO 01 a SO 02, které jsou provozně i stavebně spojené. Konstrukce objektů jsou vzájemně staticky nezávislé. Objekt SO 01, částečně přístupný veřejnosti, slouží pro administrativní účely a jako zázemí zaměstnanců. Dále se v objektu nachází vzorkovna přístupná veřejnosti, vrátnice a sklady. Objekt SO 02 je určený pro výrobu plastových oken a solárních panelů. Objekt převážně zahrnuje prostor pro výrobu, dále se zde nachází kancelář mistra, strojovna vzduchotechniky a hygienické zázemí pro zaměstnance. Objekt SO 01 je navržen ze stěnového konstrukčního systému z keramického zdiva, keramickými stropy, základovými pásy a plochou střechou. Objekt SO 02 je navržen jako celokovový montovaný objekt se sedlovou střechou a základovými patkami. Konstrukční systém objektu SO 02 je sloupový s ocelovými sloupy. Půdorysné rozměry objektu SO 01 jsou 25x14 m. Obvodový plášť je tvořen z kusových keramických tvarovek, plněných minerální vatou, tloušťky 440 mm. Objekt SO 02 má půdorysný rozměr 66,9x22,9 m. Obvodový plášť objektu je tvořen montovanými sandwich panely s jádrem z materiálu PUR.
This master thesis focuses on the design and elaboration of project documentation for the purpose of constructing Industrial park with administration building consisting of two parts, SO 01 – Administration building and SO 02 – Industrial building. The two objects are situated on the plot No. 715/1, in the cadastre unit Vrbno pod Pradědem located on an undeveloped land of the investor. The exit from the parking lot connects to the local traffic infrastructure. Public infrastructure leads in proximity to the land. The design of the construction respects local zoning plan. Project documentation was made in compliance with up-to-date requirements according to valid standards and regulations. The building is functionally divided into two objects, SO 01 and SO 02, which are operationally and structurally connected. Constructions of both objects are statically independent. The object SO 01, partially accessible to the public, is used for administrative tasks and staff facilities. Also, there is a sample room available to the public, gatehouse and warehouses. The object SO 02 is purposed for the production of plastic windows and solar panels. It mainly consists of areas used for production, but there is also an office for the master, a machine room for heating, ventilating and air conditioning (HVAC) and staff facilities. The object SO 01 is designed from a wall structural system from clay masonry, clay ceilings, strip foundation and a flat roof. The object SO 02 is designed as a full-metal prefabricated object with a saddle roof and foundation pads. The construction system of this object consists of steel columns. Plan dimensions of SO 01 are 25x14 metres. Building envelope is made from clay blocks, 440 mm in width, filled with mineral wool. Plan dimensions of SO 02 are 66,9x22,9 metres. Object’s curtain walling is made from prefabricated sandwich panels containing a core from PUR material.
Description
Citation
KRUPA, J. Průmyslový areál s administrativní budovou [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Pozemní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO