Sledování vlivu olověných potrubí na kvalitu pitné vody u spotřebitele

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Diplomová práce je rozdělena do několika částí. V úvodní části jsou sepsány informace ze zákonů a vyhlášek, které se týkají olověného potrubí, pitné vody, dodržování koncentrací olova v pitné vodě, apod. Poté je definována vodovodní přípojka, vlastnické vztahy k přípojce a uvedeny materiály, které se používají na vodovodní přípojku. Další kapitola se věnuje olovu, olověnému potrubí, olovu v pitné vodě a legislativním požadavkům na obsah olova v pitné vodě. Poté je přiblíženo, jaká jsou zdravotní rizika konzumace pitné vody, která obsahuje olovo. Na tyto teoretické části navazuje část praktická, která se zaměřuje na testování kvality pitné vody, která byla v kontaktu s olověným potrubím. V této části jsou uvedeny principy odběru vzorků pitné vody pro stanovení koncentrace olova, lokality, kde byly vzorky odebírány, metody, které byly pro stanovení koncentrace použity, popisy, výsledky a vyhodnocení zjištěných informací. V poslední kapitole jsou ukázány metody a materiály, kterými se olovo z vody odstraňuje.
The thesis is divided into several parts. At first, there are written information from the laws and decrees concerning the lead pipeline, drinking water, observance of lead concentrations in drinking water, etc. Then the water connection, the ownership relations to the connection and the materials used for the water connection are defined. The next chapter deals with lead, lead pipeline, lead in drinking water and the legislative requirements for lead content in drinking water. Other part is about the health risks of lead in drinking water. These theoretical parts follow the practical part, which focuses on drinking water quality testing, which was in contact with the lead pipeline. This section describes drinking water sampling principles for determining the concentration of lead, the locations where the samples were taken, the methods used to determine the concentration, the description, the results and the evaluation of the information. The last chapter shows the methods and materials that remove lead from water.
Description
Citation
VOSTRČILOVÁ, M. Sledování vlivu olověných potrubí na kvalitu pitné vody u spotřebitele [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Vodní hospodářství a vodní stavby
Comittee
Date of acceptance
2018-01-29
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO