Porovnání vybraných metod predikce na kapitálových trzích

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Tato práce je zaměřená na jeden z přístupů technické analýzy - technické indikátory, které slouží k predikci vývoje kurzu a určení vhodných signálů k nákupu a k prodeji akcií, které jsou indikátory generovány. Použití vybraných technických indikátorů je demonstrováno na několika zvolených akciových titulech, obchodovaných na Burze cenných papírů Praha, a.s., během daného časového období. Výsledkem provedených analýz je srovnání jednotlivých technických indikátorů a úspěšnosti obchodování založeném na signálech, které tyto indikátory generují.
This thesis is focused on one approach to technical analysis - technical indicators, which are used for forecasting the future trend of share prices and finding entry signals to buy stocks and exit signals to sell stocks generated by technical indicators. The application of chosen technical indicators is demonstrated on selected stocks traded on the Prague Stock Exchange during the chosen period. The result of analyses is a comparison of technical indicators and the successfulness of trading based on the indicated signals.
Description
Citation
GRUNTOVÁ, A. Porovnání vybraných metod predikce na kapitálových trzích [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2010.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Podnikové finance a obchod
Comittee
doc. Ing. Zdeněk Sojka, CSc. (předseda) Ing. František Bednář (místopředseda) Ing. Helena Hanušová, CSc. (člen) doc. Ing. Radek Doskočil, Ph.D., MSc (člen) Ing. Josef Šunka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2010-06-17
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO