Zvuková karta pro PC s obvodem FPGA

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Diplomová práce je zaměřena na převod vstupního analogového napětí na digitální hodnotu, která je zasílána pomocí Ethernetového rozhraní do PC pomocí UDP datagramů. Převod je proveden pomocí Sigma–Delta převodníku prvního řádu a data po převodu jsou ve formě pulsně kódové modulace. Převodník se skládá z několika samostatných bloků. Některé bloky jsou realizovány mimo FPGA, jiné jsou naprogramovány pomocí jazyka VHDL a implementovány v FPGA. Příchozí UDP datagramy jsou zachyceny pomocí vytvořeného programu a data jsou uložena do textového souboru, který je dále zpracován v programu MATLAB. Takto navržený ADC může tvořit jednoduchou zvukovou kartu či sloužit k měření pomalu se měnících analogových signálů, které mohou být například výstupní napětí senzorů neelektrických veličin nebo napájecí napětí v systému.
This project deals with implementation of a first order Sigma–Delta AD converter on the FPGA. This ADC is design for an audio signal processing. ADC is build up partially from digital blocks implemented in FPGA (programmed using VHDL) and from few analog components placed external to FPGA. Output from ADC is PCM signal. Data from ADC is created UDP datagram, which is sent to PC via network connection. Income data are received in created program, which save data to text file. This text file is processing in MATLAB.
Description
Citation
ŠTRAUS, P. Zvuková karta pro PC s obvodem FPGA [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Šebesta, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Václav Říčný, CSc. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) Ing. Karel Fliegel, Ph.D. (člen) Ing. Roman Tkadlec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO