Laboratorní zdroj s vysokou účinností

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce uvádí čtenáře do problematiky napájecích zdrojů v elektrotechnice. Popisuje jejich obecné vlastnosti a pro uvedené typy zdrojů uvádí jejich popis a charakteristiky. Na základě těchto poznatků je práce dále zaměřená na výběr vhodných konkrétních prvků pro laboratorní zdroj, který má dosáhnout požadovaných parametrů. Dopočítány jsou také hodnoty dalších specifických součástek. Celkové schéma zdroje je po částech zakomponováno do dokumentu tak, aby zobrazená část tematicky odpovídala dané podkapitole. Podle provedeného návrhu je laboratorní zdroj realizován a jsou odzkoušeny jeho parametry. Ty jsou uvedeny a zhodnoceny v poslední části práce.
The project shows the problems of power supply in electrical engineering. It describes the general parameters of these types of supplies and presents their characteristics. Based on these findings, it is also focused on the selection of specific elements of the laboratory supply, to reach the given parameters. It contains the recalculations of the parameters of other additional components. The overall scheme of the supply is divided into several blocks, thematically corresponded to subchapters. According to the accomplished concept the laboratory supply is realized and its parameters had been tested. Projects results are assessed at the end.
Description
Citation
TEJMLOVÁ, L. Laboratorní zdroj s vysokou účinností [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Otakar Wilfert, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Jaromír Kolouch, CSc. (člen) Dipl. Ing. Dr. Techn. Michal Ries (člen) doc. Ing. Oldřich Ondráček, CSc. (člen) doc. Ing. Milan Polívka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Studentka prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO