Optimalizace spínaných zdrojů se synchronním usměrňovačem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou spínaných obvodů, zejména spínaných zdrojů. Jsou v ní uvedeny standardní spínané obvody s indukčností a bez indukčnosti a srovnány jejich výhody a nevýhody. Blíţe jsou popsány topologie nejpouţívanějších spínaných zdrojů, jejich vlastností, oblastí pouţití a je vysvětlena funkce základních typů měničů. Další část se zaměřuje na problematiku speciálních spínaných zdrojů jmenovitě rezonančních a synchronních. Hlavní součástí práce jsou provedené simulace tří pouţívaných synchronních usměrňovačů. Práce také obsahuje praktický návrh spínaného zdroje se synchronním usměrňovačem.
This thesis deals with switching circuit topic, especially switching power supplies. There are switching circuits without inductance and their benefits presented in the thesis. Basic topologies of switching power supplies, their properties, application area and functions of basic types of converters are also described. The next section focuses on special resonant switching power supplies and synchronous. The main part of the work is carried out simulations using three synchronous rectifiers. The work includes practical design of an SMPS with synchronous rectifier.
Description
Citation
SKÁCEL, J. Optimalizace spínaných zdrojů se synchronním usměrňovačem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (předseda) doc. Ing. František Urban, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jan Maschke, CSc. (člen) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen) Ing. Miroslav Zatloukal (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student seznámil státní závěrečnou komisi s řešením své bakalářské práce a odpověděl na následující dotazy oponenta a členů komise: 1. došlo k otestování vyrobeného systému a ověření jeho funkčnosti? 2. co bylo příčinou nespnění všech bodů zadání Vaší práce? Student odpovídal nepřesně, práce nesplnila zadání v požadovaném rozsahu.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO