Formace olověného akumulátoru

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou formace olověných akumulátorů a způsoby nabíjení článků tak, aby nové akumulátory mohly po dobu své životnosti nabízet stále vysoký výkon a účinnost. V práci je snahou porovnat a zjistit, zda formace různými režimy nabíjení nebude mít zásadní vliv na kvalitu naformovaného akumulátoru. Při formaci jsou použité různé režimy jak pulzního, tak i kontinuálního nabíjení. Vše je odzkoušeno na čtyřmi námi vyrobených článcích. V různých kapitolách mé práce je zpracována výroba kladné elektrody a formace akumulátoru na našem pracovišti.
This bachelor project deals with the pulse charging of lead-acid batteries and ways of formation of electrodes so that the new batteries can constantly offer high performance and efficiency for its life. The work is an attempt to compare and determine whether the formation of different charging modes will not have a major impact on the quality of a formed battery. The formation of the different modes uses both the pulse and continuous charging. Everything is tested on four manufactured articles. The production of positive electrode and formation of accumulator is processed in various chapters of my project at our workplace.
Description
Citation
HLAVÁČ, P. Formace olověného akumulátoru [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jiří Kazelle, CSc. (předseda) prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (místopředseda) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen) Ing. Martin Frk, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vítězslav Novák, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-17
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Jaké vzniknou problémy u hermetických akumulátorů? Co je to gradient? Jaký byl použit materiál na přípravu kladné a záporné elektrody? Jakým způsobem by přiveden kontaktní proud když byl odpor téměř nekonečný? Čím se lišily články 1 - 4?
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO