Nízkošumový zesilovač pro pásmo UHF

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá popisem a návrhem nízkošumových vysokofrekvenčních zesilovačů. Dále se zaměřuje na návrh a simulaci zesilovače v programu Ansoft Designer. V práci je podrobně popsán návrh zesilovače ATF 54143, zaměřen je především na stabilitu, nastavení pracovního bodu a šumové přizpůsobení. Pro potřeby vysokofrekvenčních aplikací je zde popsáno několik druhů filtrů, spolu s jejich návrhem a realizací.
The subject of this bachelor's thesis is description and design of low-noise RF amplifiers. This work is also focused on design and simulations of amplifier in Ansoft Designer software. In this thesis is in detail described design of amplifier ATF 54143, mainly focused on stability, biasing and noise matching. For the needs of RF applications are described a few types of filters, with his design and realization
Description
Citation
HORKÝ, S. Nízkošumový zesilovač pro pásmo UHF [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2013.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (předseda) doc. Ing. Jiří Rozman, CSc. (místopředseda) Ing. Michal Pokorný, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Baran, Ph.D. (člen) Ing. Jozef Púčik, Ph.D. (člen) Ing. Karel Fliegel, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2013-06-18
Defence
Student neobhájil svou bakalářskou práci. Komise se rozhodla, že kvalita práce neodpovídala požadavkům kladeným na bakalářskou práci. Student nebyl schopen odpovědět na otázky k obhajobé.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO