Uplatnění a porovnání systémů SCADA v řidících systémech s PLC

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi systémů SCADA v řídicích systémech s PLC se zaměřením na SW používaný firmou atx – technická kancelář pro komplexní automatizaci s.r.o., konkrétně InTouch, Control Web, WinCC Flexible, ProTool. Na úvodu této práce je možné získat základní informace o programovatelných automatech, o tom co je to simulace a vizualizace. V další části je popsán vybraný vizualizační SW, jeho výhody, nevýhody, oblasti použití, atd. Na konci práce je uvedeno stručné a přehledné porovnání jednotlivých SW.
This Bachelor’s thesis deals with the possibilities of SCADA systems in control systems with PLC, with a focus on software used atx - technical office for complete automation s.r.o., specifically InTouch, Web Control, WinCC Flexible, ProTool. At the beginning of this work obtain basic information about programmable logic, on what is a simulation and visualization. The next section is described the selected visualization software, the advantages, disadvantages, applications, etc. In the end is mentioned a brief overview and comparison of software.
Description
Citation
VOMELA, V. Uplatnění a porovnání systémů SCADA v řidících systémech s PLC [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Pavel Václavek, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (člen) Ing. Zdeněk Havránek, Ph.D. (člen) Ing. Jan Pásek, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-14
Defence
Student obhájil bakalářskou práci s výhradami.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO