Vyhledávání přesných a přibližných repetic v sekvenci DNA na základě porovnávaní znaků

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
V této práci je v teoretické části popsána repetitivní DNA, jeji typy a metody pro jejich vyhledávání v sekvenci DNA. V praktické části je navržen a popsán algoritmus pro vyhledávání tandemových repetic s využitím Hammingové vzdálenosti a následně jeho zhodnocení a využití v budoucnosti.
This work is described in the theoretical part of repetitive DNA, their types and methods to search in DNA sequence. In the practical part is designed and described an algorithm for finding tandem repeats using Hamming distance and consequently its evaluation and use in the future.
Description
Citation
MARTAUS, P. Vyhledávání přesných a přibližných repetic v sekvenci DNA na základě porovnávaní znaků [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínská technika a bioinformatika
Comittee
prof. Ing. Ivo Provazník, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jana Kolářová, Ph.D. (místopředseda) Ing. Milan Blaha, Ph.D. (člen) doc. MUDr. Zdeněk Wilhelm, CSc. (člen) MUDr. Lenka Forýtková, CSc. (člen)
Date of acceptance
2012-06-14
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student neobhájil bakalářskou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce nebyla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO