Multimediální podpora předmětu BSIS

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
E
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce si dává za cíl vytvořit ucelenou podobu studijních materiálů, doplněných o názorné příklady, pro předmět Signály a soustavy. Úvodní část diplomové práce obsahuje charakteristiku vybraných skupin signálů: zvukové, sdělovací, obrazové a biologické. Další část je věnována signálům spojitým a AD&DA převodům a pro doplnění zadání nakonec také signálům diskrétním. Diplomová práce jako celek obsahuje základní teoretický popis probírané problematiky, který se snaží doplnit o zajímavé příklady, souvislosti, grafy a skripty napsané v programu Matlab pro názornou prezentaci probírané látky.
This paper takes aim at creating a consistent form of study materials, supplemented with illustrative examples, for Signals and systems subject. The thesis starts with basic characteristics of acoustic, image, biological and communication signals. Characteristics of linear signals and AD&DA conversion has been added to the next part and to complete the submission, discrete signals follow. Diploma thesis as a whole contains basic theoretical description of problematics, which it tries to supplement with interesting examples, connections, graphs and matlab scripts for illustrative presentation of mentioned problematics.
Description
Citation
PASEČNÝ, J. Multimediální podpora předmětu BSIS [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (člen) Ing. Michal Kubíček, Ph.D. (člen) Ing. Ivo Hertl, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-07
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise. Dotaz zda student zná jiné než bezeztrátové LC filtry - zmiňuje RC filtry. Proč neudělal grafické rozhraní? - Asi by prý mohl, ale nyní je to pouze v podobě skriptu. Kdy dochází ke konvoluci signálu se šumem? - Neví - Konvoluce v časové oblasti, co získám? Výsledné spektrum? - Neví
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO