Třískové a netřískové obrábění

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Vytvořit jakoukoliv součást je možné mnoho způsoby, volba konkrétního způsobu závisí na mnoho faktorech. Cílem práce je představit v současné době nejčastěji používané metody obrábění. Postupně jsou představeny nejvyužívanější metody obrábění, jejich principy a možnosti využití. V první části práce jsou představena teorie a metody třískového obrábění, v druhé metody netřískového. K jednotlivým metodám jsou uvedeny příklady z praxe.
Creating of any part may be by many ways, the choice of a particular method depends on many factors. The point of my bachelor's thesis is to present the currently most commonly used method of metal cutting. Gradually I introduces the most popular method of the metal cutting, the principles and usability. The first part is a presentation of theories and methods of cutting operations and the second one of a method non-cutting operations. To the different methods there are examples from practice.
Description
Citation
HORDĚJČUK, J. Třískové a netřískové obrábění [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Strojírenská technologie
Comittee
doc. Ing. Anton Humár, CSc. (předseda) prof. Ing. Ivan Dvořák, CSc. (místopředseda) Ing. Jan Zouhar, Ph.D. (člen) Ing. Eva Molliková, Ph.D.,Paed IGIP (člen) Ing. Vítězslav Svoboda, Ph.D. (člen) Ing. Miroslav Frost (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Bakalář seznámil komisi s obsahem a výsledky své bakalářské práce a zodpověděl otázky vedoucího, oponenta a dalších členů komise. V průběhu obhajoby byly zodpovězeny následující doplňující otázky: Co znamenají zkratky EDM, AWJ? Vysvětlete pojmy z Vaší BP - stejnoměrný povrch, čistota obrábění. Jakým způsobem můžete upravit nežádoucí tvar třísky? Jakým způsobem "vytvoříte" 7 os u EDM hloubení? Co myslíte pojmem "uzavřená dutina" v souvislosti se 7-osým hloubením? Co podle Vás znamená "pálení materiálu"? Co je plazma? Jakou má teplotu? Jakým mechanismem dochází k úběru materiálu u AWJ?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO