Analýza možností aktivního tlumení pro dopravní prostředky

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato diplomová práce se dotýká problematiky aktivního a poloaktivního tlumení a možností jeho uplatnění v kontextu dopravních prostředků. Počátek dokumentu je věnován pojednání o aktuálním stavu, významných aplikacích a patentech na tomto poli. Jelikož je každé z dílčích použití poměrně specifické, další část postihuje pouze vybranou oblast, a to tlumící jednotku jízdního kola. V duchu této volby byla provedena reálná měření i simulace s cílem ověřit použitelnost takových zařízení v praxi.
Diploma thesis deals with the issue of active and semi-active damping and its possible applications in the context of vehicles. The beginning of the document is focused on the actual state, major applications and patents in the field. As each of the individual ways of usage is relatively specific, the next part is aimed particularly at the damping unit of bicycle. Given the choice, real measurements and simulations were made in order to verify the applicability of such a device in practice.
Description
Citation
SVOBODA, J. Analýza možností aktivního tlumení pro dopravní prostředky [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Aplikovaná informatika a řízení
Comittee
prof. Ing. Jiří Tůma, CSc. (předseda) doc.Ing. Josef Schwrz, CSc. (místopředseda) prof. Ing. Pavel Ošmera, CSc. (člen) prof. Ing. Petr Pivoňka, CSc. (člen) doc. Dr. Ing. Tomáš Brandejský (člen) doc. Ing. Ivan Švarc, CSc. (člen)
Date of acceptance
2011-06-22
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO