Organické polovodivé materiály

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá organickými materiály a součástkami z těchto materiálů zkonstruovaných. Popsány jsou také principy funkcí, struktura výsledné součástky a problematika s výrobou spojená. Dále jsou probrané výhody a nevýhody těchto součástek. Stručně jsou popsané jevy, které se v organických materiálech vyskytují. Velká pozornost v této práci je věnována organickým světlo emitujícím diodám. V experimentální části byly měřeny elektrické vlastnosti PLED struktur vystavené odlišným zdrojům osvětlení. Byl zkoumán vliv osvětlení na přenos nosičů náboje.
This bachelor thesis deals with organic materials and parts made of this materials. Described are also principels of their functions, structure of whore part and issues linked with production. Next are refered advanteges and disadvantages of those parts. Described are also events which occures during using organic parts. Attention is given to light emitting diods. In experimental part is measured electrical attriburtes of PLED structures, exposed to different sources of illumination. Influence of illumination to transfer of electrical charge is examined too
Description
Citation
ČERNOŠEK, M. Organické polovodivé materiály [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika a technologie
Comittee
prof. Ing. Jaromír Kadlec, CSc. (předseda) doc. Ing. Petr Bača, Ph.D. (místopředseda) Ing. Pavel Prosr, Ph.D. (člen) doc. Ing. Arnošt Bajer, CSc. (člen) Ing. Jiří Starý, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-13
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením své bakalářské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky u obhajoby: Kdo byl dodavatel vzorků? A kdo realizoval jejich návrh? Čím je dána změna vlastností vzorků v závislosti na osvětlení?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO