Posouzení možnosti připojení nového zdroje z hlediska napěťových poměrů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá posouzením možnosti připojení nového zdroje do distribuční sítě 110 kV, porovnáním vlivů na tuto síť při zapojení nového zdroje do dvou různých okruhů sítě a při provozu v zimním a letním období. Dále rozebírá ustálený chod sítě a řeší podmínky pro připojování nových zdrojů do distribuční soustavy. Výsledkem této práce je poukázání na možné problémy při rozšiřování elektrizační soustavy a návrh jejich možného odstranění.
This work deals with examining the possibility of connecting a new source to the distribution network of 110 kV and comparing the effects on the network with the involvement of new resources into two different circuits during operation in the winter and summer. It describes a steady operation of the network and solves the conditions for adding new sources into the grid. The result of this work presents possible problems in the electricity distribution system and a proposal of their possible removal.
Description
Citation
WASSERBAUER, V. Posouzení možnosti připojení nového zdroje z hlediska napěťových poměrů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ptáček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student náležitě vysvětlil cíle práce, způsob jejich řešení a své dosažené výsledky. Nejasnosti plynoucí z dotazů oponenta student objasnil. Na dotazy komise student reagoval a dle svých znalostí odpověděl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO