Výpočet zkratových poměrů dané sítě

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem této bakalářské práce je seznámení se s výpočtem zkratových poměrů dle ČSN EN 60909 a následným výpočtem zadané reálné sítě. Samotná práce je rozdělena do dvou částí: v první části je zmíněna teorie ohledně zkratové problematiky a uveden jednoduchý modelový příklad. V druhé části je uveden výpočet zadané reálné sítě pro případ výskytu zkratů na rozvodnách, a to sice zkratů trojfázových, dvoufázových izolovaných, dvoufázových zemních a jednofázových. Práce je doplněna o určení proudových a napěťových poměrů v bodech P a K. V bodě P je umístěna distanční ochrana a v bodě K nastal zkrat. Výpočty jsou provedeny metodou postupného zjednodušování.
The main aim of this Bachelor thesis is to introduce you a calculation of short-circuit rates in compliance with IEC 60909, and a subsequent calculation of a scheduled real network. The thesis itself is divided into two parts : a theory about the short-circuit problems and a simple model example are stated in the first part, in the second part is stated the calculation of the given real network for the case of an occurence of shunt faults at distribution points, namely a three-phase fault, a two-phase isolated fault, a double-phase-to-earth fault and a single phase fault. The work is coupled with a determination of current and voltage rates at points P and K. At the point P is situated distance protection relay and at the point K comes the shunt fault. The calculations are done with a method of successive simplification.
Description
Citation
BORDOVSKÝ, L. Výpočet zkratových poměrů dané sítě [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2011.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
prof. Ing. Petr Toman, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Vladimír Blažek, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Krejčí, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Ptáček, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Baxant, Ph.D. (člen) doc. Ing. Petr Mastný, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2011-06-15
Defence
Student sebejistě a náležitě vysvětlil cíle práce, způsob jejich řešení a své dosažené výsledky. Nejasnosti plynoucí z dotazů oponenta i vedoucího práce student objasnil. Na dotazy komise student reagoval částečně, ale většinou správně.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO