Výukový software pro návrh a analýzu poplachových zabezpečovacích systémů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Poplachové zabezpečovací systémy (PZS) jsou nedílnou součástí našeho pracovního i osobního života, kdy pomáhají jak s ochranou důležitých pracovních dat tak třeba vlastního majetku. Tato práce se zabývá teorií návrhu a analýzy PZS jakožto dvou důležitých faktorů ovliňujících efektivitu jejich finální realizace. V práci je rozebrán obecný postup návrhu, několik metod analýzy a samotné prvky používané pro PZS. Těchto teoretických znalostí je využito k návrhu a implementaci aplikace IASPlanner, která umožňuje zákres návrhu PZS a jeho následnou kvantitativní analýzu. Tato aplikace může být následně využita nejen k samotným návrhům, ale též při výuce předmětů zabývajících se zabezpečovacími systémy.
Intrusion alarm systems (IAS) make inseparable part of our personal and work life which helps us with protection of important work data or personal property. This paper looks into the theory of IAS design and analysis which are two important factors influencing final system effectiveness. Furthermore, general procedure of IAS design, a number of analysis methods and IAS components are discussed. This theoretical knowledge is used to design and implement an aplication called IASPlanner, which allows users to draw a layout of IAS and subsequently analyse designed systems. The aplication can be used not only for the design itself, but also for educational purposes.
Description
Citation
MÜLLER, V. Výukový software pro návrh a analýzu poplachových zabezpečovacích systémů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Telekomunikační a informační technika
Comittee
prof. Ing. Vladimír Wieser, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Karel Burda, CSc. (místopředseda) doc. Mgr. Pavel Rajmic, Ph.D. (člen) Ing. Michal Lares, Ph.D. (člen) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Pavel Bezpalec, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Uveďte konkrétní využití vaší diplomové práce pro potřeby výuky. Jaké by musel mít student využívající váš software předběžné znalosti? - student dostatečně vysvětlil otázku V úvodu píšete, že kvalitní návrh dokáže zjednodušit celou instalaci a snížit cenu. V čem je vaše řešení lepší než řešení jiná? - student dostatečně vysvětlil otázku
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO