Vznik a detekce elektrického oblouku v sítích nn

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá detekcí elektrického oblouku pomocí přístroje AFDD. Je zde vysvětlena a přiblížena obecná teorie elektrického oblouku. Dále je zde popsán princip fungování přístroje AFDD, popsán konkrétní typ přístroje od firmy OEZ s.r.o. a postup zkoušek tohoto přístroje dle technické normy. V praktické části jsou vybrané zkoušky realizovány a ověřena tak funkce přístroje AFDD při výskytu poruchového elektrického oblouku v obvodu.
This thesis deals with arc detection using AFDD. Here is explained the general theory of electric arc. It also describes the principle of operation of the AFDD device, a specific type of instrument from OEZ s.r.o. and describe the test procedure for this instrument according to the technical standard. In the practical part, selected tests are performed and verified the function of the AFDD device in the event of a disturbance electric arc in the circuit.
Description
Citation
DUBSKÝ, M. Vznik a detekce elektrického oblouku v sítích nn [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a výkonová elektronika
Comittee
doc. Dr. Ing. Miroslav Patočka (předseda) doc. Ing. Bohuslav Bušov, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Vorel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Radoslav Cipín, Ph.D. (člen) Ing. Petr Chrobák (člen) Ing. Jan Knobloch, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student obhajoval diplomovou práci na téma: Vznik a detekce elektrického oblouku v sítích nn. V úvodu byla popsána rešeršní studie zaměřená na obloukovou ochranu AFDD. Dále byly popsány výsledky provedených experimentálních měření. Komise měla připomínky k provedeným měřením. Otázky oponenta i v diskuzi byly zodpovězeny.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO