Aplikace FPGA v řízení maticových displejů LED

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Práce dává náhled do problematiky řízení plně barevných RGB LED panelů o větším počtu řádků a sloupců. Zabývá se komunikačními protokoly pro přenos obrazu a výměnu informací. Zaměřuje se implementaci FPGA do řídící struktury RGB LED panelů. Vprvní polovině se práce zaměřuje na prohloubení teoretických znalostí ohledně technologií LED, jejich řízení a zobrazování barvy. Dále řeší komunikaci snadřazenými prvky. Poslední část teorie se věnuje FPGA obvodům. Druhá část práce popisuje praktický návrh FPGA obvodu od komunikace UART a SPI přes ukládání dat z komunikace až po samotné řízení panelu.
The thesis gives an overview of the issue of control of full-color RGB LED panels with a large number of rows and columns. It deals with communication protocols for image transfer and information exchange. It focuses on implementing the FPGA into the RGB LED control structure. In the first half, the thesis focuses on deepening the theoretical knowledge about LED technologies, their control and color display. It further solves communication with superior elements. The last part of the theory is dedicated to FPGA circuits. The second part of the thesis describes the practical design of the FPGA circuit from UART and SPI communication through data storage from the communication to the panel control itself.
Description
Citation
ŠUNKA, P. Aplikace FPGA v řízení maticových displejů LED [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Boušek, CSc. (předseda) doc. Ing. Lukáš Fujcik, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Pavel Legát, CSc. (člen) Ing. Marek Bohrn, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jan Pekárek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-06
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: V práci chybí pohled na vytvořené zařízení. Můžete předložit komisi fotografii zařízení v provozu včetně zobrazení obrazu na připojeném LED panelu? Bude jas zobrazovače dostatečný v případě implementace navržené úpravy multiplexoru řádků? Nebylo by vhodnější v případě multiplexoru 2:1 tento multiplexor zcela odstranit nebo použít jiný způsob řízení LED panelu? V závěru zmiňujete, že práce je koncipována jako návod pro zadavatele práce. Jakým způsobem bude dále využita? Budete pokračovat v práci na tomto projektu?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO