Konstrukce 3D skeneru pro výukové účely

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je prostudovat metody 3D skenování objektu. V první části kapitoly projektu jsou popsány různé metody možného použití a jejich rozdělení 3D skenerů. Skenery se dělí na dvě základní metody kontaktní a bezkontaktní. V další kapitole jsou popsány principy měření 3D modelu tělesa, jež jsou rozděleny do čtyř podkapitol. V následující kapitole je popsán samotný návrh s kompletní realizací 3D skeneru s vytvořením programové aplikace pro jeho ovládání. Poslední část práce se zabývá úpravou 3D modelu a srovnání metod.
The aim of the submitted semestral project is research of 3D scanning object methods. The 3D scans utilization and types of these scans have been mentioned in the first chapter. The scanners are grouped into two basic methods – contact and contactless. The second chapter is dedicated to 3D model measurement principles, which are described in detail in four sub-chapters. In the following chapter is described design with complete realization 3D scanner with the implementation of the application for its controlling. Last part of the thesis concerns the 3D model editing and method evaluating.
Description
Citation
PAPRSEK, A. Konstrukce 3D skeneru pro výukové účely [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
doc. Ing. Pavel Šteffan, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Jiří Mišurec, CSc. (místopředseda) RNDr. Ladislav Mareček, CSc. (člen) Ing. Vilém Kledrowetz, Ph.D. (člen) Ing. Martin Adámek, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student představil komisi svou diplomovou práci. Na konci své prezentace student zodpověděl otázky položené oponentem práce. Po konci své prezentace student představil praktickou ukázku své práce. Komise se dotázala studenta na otázky týkající se jeho práce, na které student odpověděl. Komise měla jenom některé připomínky k formálním věcem uvedené v práci a k formální straně v rámci prezentace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO