Point-on-Wave Controller PWC600 a jeho možnosti při chránění rozvodny VN

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Mechanický a elektrický stres snižuje životnost snad všech zařízení. Životnost některých zařízení je ovlivněna těmito stresovými faktory více, jiných méně. U produktů týkajících se vysokého napětí, nejde jen o životnost či cenu, ale hlavně bezpečnost, která by měla stát na prvním místě. Tato práce se zabývá chráněním prvků vysokonapěťových rozváděčů. Konkrétně se jedná o chránění pomocí Point-on-Wave Controlleru PWC600, který se snaží minimalizovat stres při připojování a odpojování zátěží či generátorů.
Mechanical and electrical stresses reduce the life of all devices. The lifetime of some devices is affected by these stress factors more, others less. For high voltage products, it's not just a lifetime or a price, but a security that should be the first. This thesis deals with protection of elements of high voltage switchboards. Specifically, it is a PWC600 Point-on-Wave Controller that attempts to minimize stress when connecting or disconnecting loads or generators.
Description
Citation
ŠIKULA, J. Point-on-Wave Controller PWC600 a jeho možnosti při chránění rozvodny VN [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektrotechnická výroba a materiálové inženýrství
Comittee
doc. Ing. Jiří Vaněk, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Maxa, Ph.D. (místopředseda) Ing. Zdenka Rozsívalová (člen) Ing. Tomáš Maliňák (člen) doc. Ing. Petr Vyroubal, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné vysokoškolské práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Otázky komise na obhajobě: 1) Ochrana PWC600 má vlastní napájení? Co se stane při výpadku sítě? 2) Testoval jste opakovaně reakční časy spínače?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO