Zařízení pro simulaci sportovní střelby

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem diplomové práce je navrhnout zařízení, které bude simulovat sportovní střelbu. Návrh je zaměřen na vysokou konkurenceschopnost na trhu zábavních zařízení pro širokou veřejnost, tedy zejména na nízkou cenu. Dalšími důležitými aspekty jsou bezpečnost, spolehlivost a multifunkčnost celého systému. Simulace je postavena na speciální technologii snímání laserových paprsků pomocí LED vyvinuté v autorově bakalářské práci. Systém je řízen skupinou mikrokontrolérů, jejichž chod a komunikace jsou stěžejními částmi práce.
The goal of this diploma thesis is to design a shooting sport simulation device. Output of this project should be a market competitive product therefore the design should be focused on low price. Other important aspects are safety, reliability and mutlifunctionality of the whole system. Shooting simulation is based on special technology of sensing laser beams with LED developed in author´s bachelor thesis. The system is controlled by a group of microcontrollers. Their program running and communication is a key part of this thesis.
Description
Citation
POLOCH, M. Zařízení pro simulaci sportovní střelby [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Miroslav Husák, CSc. (předseda) prof. Ing. Vladislav Musil, CSc. (místopředseda) Ing. Břetislav Mikel, Ph.D. (člen) doc. Ing. Josef Šandera, Ph.D. (člen) Ing. Ondřej Hégr, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s cíli a řešením závěrečné práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. • Proč by zařízení nebylo vhodné? • Bylo zařízení testováno za deště nebo mlhy? • V čem je navrhnuté zařízení jiné oproti komerčním řešením?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO