Řídící systém s HMI displejem

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se zabývá především návrhem řídící jednotky, která má za úkol obsluhovat průmyslové zařízení, sloužící pro dezinfekci bazénové vody či obytných místností. Navržená řídící jednotka se snaží o regulaci výkonu a průtoku, který je řízen za pomocí elektronického ventilu s průtokoměrem. Celý design je zaměřen na minimalizaci provozních nákladů (především spotřebovaného tekutého kyslíku). Interakce s obsluhou je zajištěna za pomocí HMI displeje. Dále je také snahou poukázat na důležitost aplikace takovýchto displejů v průmyslu.
This master thesis describes the design of control unit, which has the task to operate industrial facilities for disinfection of swimming pools or living rooms. The designed control unit is trying to regulate power and flow rate, which is controlled by electronic valve with a flowmetr. The whole design is aimed at minimizing operating costs (mainly consumed liquid oxygen). Interaction with the operator is ensured by the HMI display. There is also an effort to highlight the importance of HMI applications in the industry.
Description
Citation
CHYTIL, L. Řídící systém s HMI displejem [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Mikroelektronika
Comittee
prof. Ing. Jaroslav Koton, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Radimír Vrba, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Radovan Novotný, Ph.D. (člen) doc. Ing. Jaroslav Kadlec, Ph.D. (člen) Ing. Zoltán Szabó, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student seznámil státní zkušební komisi s řešením své diplomové práce a zodpověděl otázky a připomínky oponenta. Dále odpověděl na otázky komise: Objasněte způsob generace akitvního kyslíku a vysvětlete proč dochází k saturaci koncentrace kyslíku. Jak velkého zvlnění výstupního napětí bylo dosaženo u navrženého snižujícího měniče? Co je nutné učinit pro jeho snížení? Při snížení pracovního kmitočtu měniče dojde ke zvýšení či snížení účinnosti a proč? Psal jste i bootloader? Vstupní napětí je 3,3 V a datová komunikace probíhá také na 3,3 V. Může mít výstup napětí 5 V? Co je to ozon? Proč se mu v současnosti říká aktivní kyslík? Má práce nějaké konkrétní použití ve firmě, kde pracujete, nebo jste ji realizoval pro sebe?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO