Vývoj a ověření DC/DC měniče pro budoucí automobilové osvětlovací systémy s palubním napětím 48V

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Záměrem této diplomové práce je popsat požadavky kladené na elektroniku a světlomety v rámci automobilového průmyslu, především na nově vznikající 48V napájecí síť. V této práci jsou stručně popsány principy zvolených topologií DC/DC snižujících měničů. Tyto měniče jsou v další části práce navrženy a vyrobeny. Poté je na těchto měničích provedeno měření v EMC komoře a jeho následné vyhodnocení. V závěru jsou navržené měniče, které jsou porovnány a vyhodnoceny.
The aim of this master thesis is to describe the requirements put on electronics and headlights within car industry, above all on the newly emerging 48V power network. In the thesis the principles of chosen DC/DC buck converter topologies are briefly described. In the next part of this thesis the converters are designed and manufactured. Further, the EMC chamber measurement of these converters and their subsequent evaluation is performed. In the last part the proposed converters are compared and evaluated.
Description
Citation
POSPÍŠIL, J. Vývoj a ověření DC/DC měniče pro budoucí automobilové osvětlovací systémy s palubním napětím 48V [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Roman Maršálek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jiří Petržela, Ph.D. (místopředseda) prof. Ing. Miroslav Kasal, CSc. (člen) Ing. Aleš Povalač, Ph.D. (člen) Ing. Aleš Dobesch, Ph.D. (člen) prof. Ing. Miloš Mazánek, CSc. (člen) Ing. Zbyněk Fedra, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následuje čtení posudku vedoucího práce a následně je čten oponentní posudek. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů komise. Povalač Ph.D.: EMC, jak byla měřena, byla provedena nějaká korekce obvodu? Student popisuje změny, které v zapojení provedl.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO