Postindustriální město – Svitavské nábřeží Urbanistická studie rozvoje města Brna na východ od centra

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Obytný soubor Jana Svobody se nachází v těsné blízkost řeky Svitavy na dohled zábrdovického kostela Nanebevzetí Panny Marie. Industriální minulost zanechala v těchto místech množství zanedbaných a nevyužitých ploch, které skýtají nemalý potenciál a na svoje plnohodnotné naplnění stále čekají. Urbanistickou studií a návrhem obytného souboru se snažím vytvořit příjemné místo pro bydlení a život ve městě a ukázat tak cestu, kterou by se budoucí přeměna této oblasti mohla ubírat.
Jan Svoboda Residence is situated in close proximity to the Svitava River and the Church of the Assumption of the Virgin Mary in Brno Zábrdovice. Because of the industrial past, there are many Brownfields with undeveloped potential. The primary idea behind the design is to create a nice place to live and to show the possible solution for the future of Svitava Riverfront.
Description
Citation
KLAŠKA, M. Postindustriální město – Svitavské nábřeží Urbanistická studie rozvoje města Brna na východ od centra [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Lubica Vitková (předseda) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. arch. Jiří Knesl (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. David Prudík (člen)
Date of acceptance
2018-05-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO