Lokalita Špitálka v Brně, urbanisticko-architektonická studie

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
D
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Oblast podél ulice Špitálka je jedno z nejvíce problémových území Brna, a zároveň má velký rozvojový potenciál. Společenské centrum s dominantou – bývalou chladírenskou věží - jako podstatný nositel této myšlenky o vzájemném soužití hledající průnik mezi svojí historií a budoucností. Urbanistické řešení objektu velice zaleží na takových diskutabilních tématech, jako přesuň Hlavního Nádraží, vytvoření nové městské třídy kolem centra a spolu s tím i přestavba množství brownfieldů městské části Zábrdovice, vytváření z postindustriálního města město pro bydlení, město pro užívání. Město pro lidi.
The area near Spitalka street in Brno i one of the most problematic places in Brno, but also i tis indeed the area of the biggest transformation potencial in Brno. The social center with former cooling tower as a main holder of the past times, struggling to find its waz of coexistance in modern renovative area. Urbanistic design of the object depends a lot on the dicusiive topics as moving of Brno main rail station, making of new street etc.
Description
Citation
FIEDOSIEIEVA, M. Lokalita Špitálka v Brně, urbanisticko-architektonická studie [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
doc. Ing. arch. Lubica Vitková (předseda) Ing. arch. Tomáš Havlíček (člen) Ing. arch. Jiří Knesl (člen) Ing. Stanislav Mikeš (člen) Ing. arch. David Prudík (člen)
Date of acceptance
2018-05-28
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO