Příroda. Mezi krajinou a městem.

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury
Abstract
Bakalářská práce za zabývá návrhem víceúčelové budovy v areálu Šlechtitelů Přírodovědecké fakulty Univerzity Palackého v Olomouci v městské části Holice. Tato budova bude sloužit nejen pro samotnou akademickou obec, ale i jako zázemí pro veřejnost navštěvující blízké okolí jako například Holický les. V budově se soustřeďuje vstup do celého areálu fakulty. Návrh zohledňuje stavební program zadání a vytváří pro studenty, zaměstnance a veřejnost prostory pro stravování a trávení volného času. Je možno navštívit kavárnu, jídelnu a knihovnu v prvním nadzemním podlaží, aulu ve druhém nadzemním podlaží a ve stejném podlaží a v podlaží třetím pak najdeme přechodné ubytování pro studenty letních škol, hostující pedagogy a zahraniční návštěvy. Okolí a hmota celé budovy je navržena v návaznosti na existující zástavbu a urbanismus a vytváří nová veřejná prostranství pro shromažďování, která v areálu tolik chybí.
My bachelor project is a study of a multifunctional building of Faculty of Science Palacký University in Olomouc, Holice. This building will be a new space for feeding and spending the free time not only for academic community but also for public visiting the nearest neighborhoood for example Holice forest. The building is the main entrance to the premises of the faculty. In the first floor we can find café, cafeteria and library, we can visit the lectures in the auditorium in the second floor and last but not least we will find accommodation for summer school students, teachers and foreign visitors in the second and third floor. Surroundings and the shape of the building are designed to create a new public space for assembly which is now absent.
Description
Citation
ČENOVSKÁ, K. Příroda. Mezi krajinou a městem. [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta architektury. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Architektura
Comittee
Ing. arch. Dušan Vostrejž (předseda) MgA. Ing. arch. Vojtěch Jemelka (člen) Ing. arch. Štěpán Mosler, Ph.D. (člen) Ing. Klára Selníková (člen) Ing. arch. Vítězslav Nový (člen) Ing. arch. Miroslav G. Sedlák (člen) MgA. Svatopluk Sládeček (člen)
Date of acceptance
2018-05-21
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO