Modul pro plánování výroby v MES

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Cílem práce je seznámení s MES systémy, jejich vlastnostmi, vymezením hranic mezi ostatními systémy používaných v automatizaci. Dále je popsána problematika plánování výrobních operací. Je provedena rešerše matematických metod aplikovatelných pro plánování výrobních operací. Pro konkrétní optimalizační úlohu je navržen optimalizační model a jsou provedeny simulace. Jádro poskytnutého MES systému bylo přepsáno do webového rozhraní s nekomerční platformou a jsou uvedeny změny potřebné pro integraci modulu pro plánování výroby do systému.
The objective of this thesis is to introduce MES systems with their properties and relations to other automation systems. Furthermore production scheduling theory is introduced with applicable mathematical methods. For given scheduling problem is created optimization model and basic serie of simulations is accomplished. The core of an existing MES system is transformed to web non-comercial platform. All necessary changes are listed in order to integrate production scheduling subsystem to the existing MES system.
Description
Citation
TYLICH, L. Modul pro plánování výroby v MES [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Kybernetika, automatizace a měření
Comittee
doc. Ing. Jiří Koziorek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Zdeněk Bradáč, Ph.D. (místopředseda) Ing. Petr Málek, CSc. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Soběslav Valach (člen)
Date of acceptance
2018-06-05
Defence
Autor splnil všechny body zadání, reagoval na otázky oponenta a úspěšně obhájil diplomovou práci.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO