Fluktuace a motivační systém ve vybrané společnosti

No Thumbnail Available
Date
Authors
Zikmund, Jakub
ORCID
Advisor
Konečný, Štěpán
Referee
Srpová, Kateřina
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práce se zabývá tématikou identifikace motivačních a demotivačních faktorů a s tím spojené vysoké fluktuace ve vybrané společnosti. Práce je rozdělena na tři části a to teoretickou, analytickou a návrhovou. Teoretická část se věnuje vysvětlení pojmům motivace, fluktuace, spokojenosti zaměstnanců a odměňování. Analytická část je zaměřena nejprve na popis vybrané společnosti a jeho současný motivační a odměňovaní systém. Dále je zde interpretovaný výzkum vybrané problematiky. V závěrečné části jsou prezentovány návrhy na zlepšení aktuální situace na základě výsledků výzkumu mezi aktuálními a již bývalými zaměstnanci.
This diploma thesis deals with the topis of the motivation and demotivation factors and associated high fluctuations in selected company. The thesis is divided into three parts: theoretical, analytical and own proposal. The theoretical part is devoted to explaining the concepts of motivation, fluctuation, employee satisfaction and remuneration. Analytical part focuses first on the description of the selected company and its current incentive and compensation system. There is also an interpreted research on selected issues. The final part presents proposals for improving the current situation based on the results of research among current and former employees.
Description
Citation
ZIKMUND, J. Fluktuace a motivační systém ve vybrané společnosti [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
doc. PhDr. Iveta Šimberová, Ph.D. (předseda) Ing. Martin Mahel, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vít Chlebovský, Ph.D. (člen) Mgr. Štěpán Konečný, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Luňáček, Ph.D., MBA (člen)
Date of acceptance
2018-06-07
Defence
Otázky vedoucího práce: - zodpovězeno Otázky oponenta práce: - zodpovězeno Ing. Martin Mahel, Ph.D.: Jsou v práci vyčísleny celkové náklady na uvedené změny? Jakým způsobem jste měřil úspěšnost uvedených návrhů? - zodpovězeno Doc. Ing. Vít Chlebovský Ph.D.: Jak jste měřil vztah k práci? - zodpovězeno
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO