Řízení nákupní strategie ve vybraném podniku

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská
Abstract
Diplomová práca sa zaoberá štúdiou riadenia nákupnej stratégie v konkrétnom obchodnom podniku. Jedná sa o internetový obchod predávajúci tovar finálnemu zákazníkovi. Predmetom práce je skúmanie nákupných procesov s prvotným zameraním na výber dodávateľov. Práca obsahuje návrh na systematický proces výberového konania potenciálneho obchodného partnera, ktorý rozdeľuje na štyri fázy. Predložený návrh prispieva k zefektívneniu súčasnej nákupnej stratégie podniku a značne eliminuje rizikový faktor vysokej závislosti na jednom dodávateľovi.
This master´s thesis deals with the management of the purchasing strategy in the selected business company. This company sells products to final customers. The purpose of the thesis is to monitor purchasing processes mainly focusing on the supplier selection process. Thesis contains suggestion for a systematic selection process of prospective business partners, which is divided into four phases. Proposed suggestion contributes to higher productivity of the company´s purchasing strategy and considerably eliminates risk of high dependence on the sole supplier.
Description
Citation
SIPOS, H. Řízení nákupní strategie ve vybraném podniku [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
sk
Study field
Řízení a ekonomika podniku
Comittee
prof. Ing. Vojtěch Koráb, Dr., MBA (předseda) Ing. Josef Šunka, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Vít Novotný, Ph.D. (člen) Ing. Nina Bočková, Ph.D. (člen) Ing. Zdeňka Videcká, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-07
Defence
otázky oponenta - zodpovězeno v plném rozsahu prof. Koráb - Pro ty číňany je to tak malá dodávka, že o to nebude zájem. Přesto o to zájem mají? - zodpovězeno v plném rozsahu Ing. Bočková - Jak řešíte záruku? - zodpovězeno v plném rozsahu Ing. Videcká - Když uvažujete nové dodavatele, jak se potom kritéria budou měnit? - zodpovězeno v plném rozsahu Ing. Videcká - Chybějící firemní dokumentace ve slabých stránkách se týká konkrétně čeho? - zodpovězeno v plném rozsahu Ing. Bočková - Jak Vám potvrdí, že máte právo používat značku CE? - zodpovězeno v plném rozsahu
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO