Oceňování nemovitých kulturních památek

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství
Abstract
Oceňování nemovitých kulturních památek je v současné době, kdy dochází k renovacím kulturních památek, aktuálním tématem. Svým individuálním charakterem, vycházejícím z podstaty kulturních památek, nelze jednoduše sestavit uniformní postup ocenění pro všechny kulturní památky. Tato práce má za cíl vytvořit základní přehled pojmů a definicí, které jsou s problematikou kulturních památek spjaty, dále definovat postup prohlášení objektu za kulturní památku a zaměřit se i na postupy oceňování s důrazem na kontribuční metodu.
Valuation of immovable cultural monuments is the current topic when cultural heritage is being restored. With its individual character based on the nature of cultural monuments, it is not easy to put forward a uniform award procedure for all cultural monuments. This work aims to create a basic overview of concepts and definitions dealing with issues related to cultural monument, to define the procedure of proclaiming the object as a cultural monument and to focus on valuation procedures with an emphasis on the contribution method.
Description
Citation
NOVOTNÁ, E. Oceňování nemovitých kulturních památek [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Realitní inženýrství
Comittee
prof. Ing. Leonard Hobst, CSc. (předseda) Ing. Lubomír Weigel, CSc. (místopředseda) Ing. Radka Kantová, Ph.D. (člen) Ing. Milada Komosná, Ph.D. (člen) Ing. Petr Doležal (člen)
Date of acceptance
2018-06-11
Defence
Diplomantka seznámila státní zkušební komisi se svou závěrečnou prací, na téma: Oceňování nemovitých kulturních památek. Závěrečnou práci obhajovala jasně a srozumitelně. Z jejího přednesu bylo patrné, že k řešeným úkolům přistupovala velmi zodpovědně. Na otázky komise odpověděla. Rovněž na doplňkové otázky od vedoucí závěrečné práce odpověděla jasně. Ing. Lubomír Weigel, CSc., položil otázku: V čem se zlepšilo ocenění dle cenového předpisu. Státní zkušební komise závěrem konstatovala, že diplomantka svou závěrečnou práci obhájila. Obhajoba: A
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO