Nelineární analýza zatížitelnosti železobetonového mostu

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební
Abstract
Předmětem diplomové práce je problematika posouzení zatížitelnosti mostů pozemních komunikací a plně pravděpodobnostního přístupu k výpočtu spolehlivosti. Práce zahrnuje nelineární analýzu zatížitelnosti zvolené mostní konstrukce dle současně platných norem a její stochastickou a citlivostní analýzu. V souvislosti s omezením životnosti železobetonových konstrukcí je řešen i vliv karbonatace betonu a následné koroze výztuže na celkovou spolehlivost konstrukce.
The subject of master’s thesis is determination of bridge load-bearing capacity and fully probabilistic approach to reliability assessment. It includes a nonlinear analysis of the specific bridge load-bearing capacity in compliance with co-existing Standards and its stochastic and sensitivity analysis. In connection with durability limit states of reinforced concrete structures, the influence of carbonation and the corrosion of reinforcement on the structure’s reliability is also mentioned.
Description
Citation
SADÍLKOVÁ ŠOMODÍKOVÁ, M. Nelineární analýza zatížitelnosti železobetonového mostu [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta stavební. 2012.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Konstrukce a dopravní stavby
Comittee
Date of acceptance
2012-01-31
Defence
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Přístup k plnému textu prostřednictvím internetu byl licenční smlouvou omezen na dobu 1 roku/let
DOI
Collections
Citace PRO