Zařízení pro diagnostiku baterií během nabíjení

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato práce se zabývá návrhem a kompletní výrobou zařízení pro diagnostiku NiCd baterií používaných v letadlech a vrtulnících. Cílem je vytvoření snadno ovladatelného zařízení, které automatizuje proces vyžadovaný příručkou pro údržbu baterií. Tento proces je momentálně vykonáván ručně obsluhou. Vytvoření zařízení, které výrazně zjednoduší proces analýzy defektních článků baterie a poskytne operátorovi jednoznačný přehled o aktuálním stavu baterie. Výstupem zařízení má být diagnostický protokol, ze kterého operátor snadno určí závadu. Zařízení je založeno na vývojovém kitu STM32F7 Discovery a měřicích deskách vlastní výroby.
This thesis deals with developing and making of device for diagnostics Nickel-Cadmium batteries. Those batteries are commonly used in aircrafts and helicopters. The aim of the thesis is to create an easy-to-use device, that automates the process required by the maintenance manual. This process is performed manually by the operator right now. Creating a device that greatly simplifies the process of analyzing faulty battery cells and provide clear overview of the current battery status to the operator. The device output is to be a diagnostic protocol from which the operator can easily identify a fault. The device is based on the STM32F7 Discovery development kit and self-produced measuring boards.
Description
Citation
FORMÁNEK, M. Zařízení pro diagnostiku baterií během nabíjení [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Automatizační a měřicí technika
Comittee
prof. Ing. Rudolf Jalovecký, CSc. (předseda) doc. Ing. Václav Jirsík, CSc. (místopředseda) Ing. Lukáš Pohl, Ph.D. (člen) Ing. Stanislav Klusáček, Ph.D. (člen) Ing. Václav Kaczmarczyk, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student obhájij bakalářskou práci a úspěšně zodpověděl položené otázky.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO