Návrh a konstrukce dvojitého laboratorního napájecího zdroje

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato semestrální práce se zabývá návrhem dvojitého regulovatelného laboratorního zdroje stejnosměrného napětí s možností nastavitelné proudové limitace. Zdroj umožňuje práci ve dvou režimech. V prvním režimu lze regulovat napětí od 0V do 40V a proud omezit v rozsahu 0A až 3A, ve druhém režimu je rozsah napětí od 0V do 18V, a proudový rozsah od 0A do 6A . Obě poloviny zdroje jsou galvanicky oddělené a mohou pracovat nezávisle na sobě, nebo lze výstupy libovolně kombinovat. Celý zdroj je digitálně řízený pomocí mikrokontroléru.
This semester thesis deals with design of double laboratory DC power supply with adjustable voltage and current limitation. Power supply can work in two states. First state allows regulation of output voltage from 0V to 40V and current limitation from 0A to 3A. In second state the range of output voltage is from 0V to 18V and output current can be set from 0A to 6A. Both supplies are galvanically separated and can work independently, or can be combined. Whole power supply is digitally controlled by microcontroller.
Description
Citation
KLEIN, M. Návrh a konstrukce dvojitého laboratorního napájecího zdroje [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Elektronika a sdělovací technika
Comittee
prof. Ing. Aleš Prokeš, Ph.D. (předseda) prof. Ing. Lubomír Brančík, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Jiří Háze, Ph.D. (člen) doc. RNDr. Jitka Poměnková, Ph.D. (člen) Ing. Tomáš Urbanec, Ph.D. (člen) Doc. Ing. Josef Dobeš, CSc. (člen) Ing. Ivo Veřtát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student prezentuje výsledky a postupy řešení své diplomové práce. Následně odpovídá na dotazy vedoucího a oponenta práce a na dotazy členů zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO