Kolorimetr pro medicínské aplikace s NFC připojením

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Tato diplomová práce se věnuje sestavení kolorimetru s využitím NFC technologie. Teoretická část seznamuje s principy kolorimetrického měření, kalibrační křivkou a s důležitými fyzikálními veličinami. Práce pojednává o principu technologie NFC, její architektuře a o dělení NFC zařízení. Praktická část práce navrhuje konstrukční a softwarové řešení vlastního kolorimetru. Zvláštní důraz je kladen na výběr RGB senzoru, který je testován a výsledky jsou analyzovány. Řešen je elektrický obvod a ovládání pomocí mikroprocesoru. Práce se zabývá realizací aplikace pro operační systém Android, která slouží jako uživatelské rozhraní kolorimetru. Získávání dat ze senzoru a jejich ukládání do paměti NFC tagu je zajištěno platformou Arduino. Problémy zjištěné během vypracování práce jsou rozebrány v diskuzi.
This Master’s thesis deals with assembling of a colorimeter using NFC technology. The theoretical part introduces the principles of colorimetric measurement, calibration curve, and important physical quantities. Further, the principle of NFC technology, its architecture, and division of NFC devices are described. The goal of the practical part is to propose a structural design and software solution of a colorimeter. Particular emphasis is placed on the selection of the RGB sensor that is being tested and its results are being analyzed. The construction of electrical circuit and microprocessor control are being solved. The manuscript deals with the implementation of an application for the Android operating system, which serves as the user interface of the colorimeter. Obtaining data from the sensor and storing it in a memory of the NFC tag is provided by the Arduino platform. Issues that were encountered during the work are analyzed in the discussion.
Description
Citation
ŠOBICH, A. Kolorimetr pro medicínské aplikace s NFC připojením [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Biomedicínské a ekologické inženýrství
Comittee
prof. Ing. Jiří Jan, CSc. (předseda) Ing. Vratislav Harabiš, Ph.D. (místopředseda) Ing. Lukáš Smital, Ph.D. (člen) Ing. Radovan Jiřík, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Sekora (člen) Doc. MUDr. Tomáš Tomáš, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student prezentoval výsledky své práce a komise byla seznámena s posudky. Student obhájil diplomovou práci a odpověděl na otázky členů komise a oponenta.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO