Technologie přípravy teplé vody

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
B
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá možnostmi přípravy teplé vody v domácnostech a jiných neprůmyslových objektech. V první části jsou popsány možnosti přípravy teplé vody. Ve druhé části je proveden návrh parametrů akumulačního a průtokového ohřívače pro rodinný dům dle normy ČSN 06 0320. Na základě získaných parametrů jsou vybrána ohřívací zařízení využívající rozdílné zdroje energie a je stanovena jejich přibližná roční provozní cena za přípravu teplé vody. Na konci této práce je katalog obsahující vybraná zařízení pro ohřev vody s jejich základními parametry.
This bachelor thesis deals with methods of hot water preparation in households and other non-industrial objects. In first part there are described hot water preparation technologies. In second part there are designed parameters of tank and tankless water heater for family house using standard ČSN 06 0320. Based on these parameters there are chosen water heaters which use different fuels and for them there are calculated their annual operating costs for heating water. At the end of this thesis there is a catalogue containing selected water heating devices and their basic parameters.
Description
Citation
ŠTIPSKÝ, P. Technologie přípravy teplé vody [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Základy strojního inženýrství
Comittee
prof. Ing. Josef Štětina, Ph.D. (předseda) doc. Ing. Jaroslav Katolický, Ph.D. (místopředseda) doc. Ing. Michal Jaroš, Dr. (člen) Ing. Vladimír Krejčí, Ph.D. (člen) doc. Ing. Pavel Charvát, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student prostřednictvím ústní prezentace seznámil komisi s výsledky své bakalářské práce. Následně student zodpověděl všechny otázky oponenta. Docent Katolický se dotázal na životnost jednotlivých komponentů uvažovaných systémů. Dále se docent Katolický dotázal na způsob stanovení křivky odběru tepla. Docent Jaroš pochválil dodržení formálních požadavků v závěrečné práci. Dále docent Jaroš zmínil, že by bylo vhodné prezentovat celkové výsledky v přehledné tabulce. Profesor Štětina se dotázal na řešení způsobu ohřevu teplé vody pro konkrétní situace.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO