Měření a modelování synchronních reluktančních motorů

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
C
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií
Abstract
Táto bakalárska práca v úvode popisuje princíp fungovania a využitie synchrónnych reluktančných motorov. Jadro práce je rozdelené na dve časti. V prvej je popísané merania na vzorkách motorov a vyhodnotenie merania. Obsahom druhej časti je tvorba modelu motora v programe ANSYS Maxwell, analýza výsledkov a ich porovnanie s výsledkami získanými meraním.
This semester thesis describes the principle of operation and a usage of synchronous reluctance motors. The core of the thesis is devided into two parts. The first one is a description of a measurement of motor samples and evaluation of the measurement. Subject matter of the second one is designing of motor models in application ANSYS Maxwell, analysis of the results and their comparison with the results obtained by the measurement.
Description
Citation
GÁBRIŠ, R. Měření a modelování synchronních reluktančních motorů [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta elektrotechniky a komunikačních technologií. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Silnoproudá elektrotechnika a elektroenergetika
Comittee
doc. Ing. Ondřej Vítek, Ph.D. (předseda) doc. Ing. František Veselka, CSc. (místopředseda) Ing. Petr Huták, Ph.D. (člen) Ing. Dalibor Červinka, Ph.D. (člen) Ing. Jiří Valenta, Ph.D. (člen) Ing. Petr Procházka, Ph.D. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Student obhajoval bakalářskou práci na téma Měření a modelování synchronních reluktančních motorů. Student provedl měření na dvou funkčních vzorcích motorů a měření zhodnotil. V prostředí Ansys Maxwell poté oba motory modeloval. Výstupy z modelu opět vyhodnotil a porovnal s naměřenými hodnotami. Student odpověděl na všechny otázky oponenta i zkušební komise.
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO