Stanovení organických kyselin ve víně

Loading...
Thumbnail Image
Date
ORCID
Mark
A
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Publisher
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická
Abstract
Tato bakalářská práce se zabývá stanovením organických kyselin ve víně metodou kapilární zónové izotachoforézy. Teoretická část je věnována vlastnostem vína, složení, jeho prospěchu na zdraví člověka a kapilární zónové iztachoforéze a jejímu praktickému využití. Praktická část se zabývá stanovením organických kyselin ve víně kapilární zónovou izotachoforézou. Organické kyseliny jsou stanovovány ve třech fázích výroby bílého a červeného vína.
This bachelor thesis deals with determination of organic acids in wine by capillary zone isotachophoresis method. The theoretical part is devoted to the properties of wine, its composition, its benefit to human health and capillary zone isotachophoresis and its practical use. The practical part deals with determination of organic acids in wine by capillary zone isotachophoresis. Organic acids are determined in three phases of white and red wine production.
Description
Citation
MICHÁLKOVÁ, K. Stanovení organických kyselin ve víně [online]. Brno: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická. 2018.
Document type
Document version
Date of access to the full text
Language of document
cs
Study field
Chemie pro medicínské aplikace
Comittee
prof. Ing. Miloslav Pekař, CSc. (předseda) prof. RNDr. Ivana Márová, CSc. (místopředseda) doc. Ing. Petr Dzik, Ph.D. (člen) doc. Ing. Stanislav Obruča, Ph.D. (člen) prof. Ing. Michal Veselý, CSc. (člen) prof. RNDr. Zbyněk Zdráhal, Dr. (člen)
Date of acceptance
2018-06-12
Defence
Dzik: Je nějaký systematický důvod pro vertikální posun kalibračních závislostí, nebo se jedná o neuvážené fitování? Veselý: V jakých jednotkách vyjadřujete obsah kyselin? Obruča: Jaký náboj nesou sacharidy?
Result of defence
práce byla úspěšně obhájena
Document licence
Standardní licenční smlouva - přístup k plnému textu bez omezení
DOI
Collections
Citace PRO